بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

29 دقیقه زمان مطالعه
بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

بیتکوین در مقابل اتریوم

اتر (ETH)، رمزارز شبکه‌ی اتریوم، دومین توکن دیجیتال محبوب بعد از بیتکوین (BTC) است. ازآنجایی‌که اتر دومین رمزارز از لحاظ ارزش بازار (Market Cap) است، مقایسۀ آن و بیتکوین طبیعی است. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر میتوانید آمار مربوط به مقایسه این دو ارز دیجیتال بسیار پرطرفدار را در سایت معتبر Coin Market Cap مشاهده کنید.

اتریوم و بیتکوین از جنبه‌های بسیاری به هم شبیه هستند : هر دو یک رمزارز هستند که از طریق صرافی‌های آنلاین معامله و در انواع مختلفی از کیف‌پول‌های رمزارز ذخیره می‌شوند. هر دوی این توکن‌ها غیرمتمرکز هستند، یعنی توسط یک بانک مرکزی یا مرجع دیگری منتشر و تعدیل نمی‌شوند. هر دو از فناوری دفترکل توزیع‌شده که به عنوان بلاکچین شناخته می‌شود استفاده می‌کنند.۲

با این حال، تفاوت‌های حیاتی بسیاری هم بین این دو محبوب‌ترین رمزارزها از لحاظ ارزش بازار وجود دارد. در پایین نگاه دقیق‌تری به شباهت‌ها و تفاوت‌های بیتکوین و اتر می‌اندازیم.

با گذر زمان، مردم کم‌کم متوجه شدند که یکی از نوآوری‌های اساسی بیتکوین، یعنی بلاکچین، می‌تواند برای اهداف دیگری به کار گرفته شود.

اتریوم پیشنهاد کرد فناوری بلاکچین را نه تنها برای برقرار داشتن یک شبکه‌ی پرداخت غیرمتمرکز بلکه همچنین برای ذخیره‌ی کد کامپیوتری، که می‌تواند برای تقویت قراردادها و اپلیکیشن‌های مالی غیرمترمرکز ضد تحریف استفاده شود، به کار بگیرد.

قراردادها و برنامه‌های کاربردی اتریوم توسط اتر، ارز شبکه‌ی اتریوم، پشتیبانی می‌شوند. اتر بیشتر قرار بود بیتکوین را کامل کند تا اینکه با آن رقابت کند، اما با این وجود در صرافی‌های رمزارزها رقیب از آب درآمده است.

 

همه چیز درباره ارز دیجیتال بیتکوین

بیتکوین در ژانویه‌ی ۲۰۰۹ افتتاح شد. ایده‌ی جدیدی را که توسط ساتوشی ناکاماتوی مرموز بر روی کاغذ سفید آورده شده بود مطرح می‌کرد—بیتکوین وعده‌ی ارز آنلاینی را می‌دهد که بدون هر گونه سلطه‌ی مرکزی، برخلاف ارزهای عرضه شده توسط دولت‌، حفاظت می‌شود.۴ بیتکوین فیزیکی وجود ندارد، بلکه تنها مانده حساب‌های مرتبط با یک دفترکل عمومی حفاظت شده به صورت رمزنگارانه.

با اینکه بیتکوین اولین تلاش برای ارز آنلاینی به این صورت نبود، در تلاش‌های اولیه‌اش موفق‌ترین بود، و به جایی رسیده است که به عنوان به نوعی پیشگام عملاً همه‌ی رمزارزهایی که در دهه‌ی گذشته توسعه یافته‌اند شناخته شود.

در طول سالیان، مفهوم یک ارز غیرمتمرکز مجازی در میان قانون‌گذاران و هیات‌های دولتی تا حدودی پذیرفته شده است. با اینکه یک روش پرداخت یا منبع ارزش رسماً شناخته شده نیست، رمزارز توانسته است جایی برای خود باز کند و به هم زیستی در کنار سیستم اقتصادی با وجود مرتباً مورد مداقه و بحث قرار گرفتن ادامه می‌دهد.

در آغاز رونق شدید رمزارز در سال ۲۰۱۷، ارزش بازار بیتکوین ۸۷٪ کل بازار رمزارز را تشکیل می‌داد. در فوریه ۲۰۲۲، همزمان با اینکه رمزارزهای دیگر محبوبیت به خود کسب می‌کردند، سهم بازار بیتکوین به ۴۲٪ بازار رمزارز کاهش یافت.۵

 

بیتکوین چیست؟

بیتکوین، اولین ارز دیجیتالی غیر متمرکز دنیا می باشد. چرا که هیچ سازمان یا نهاد مدیریتی آن را اداره نمی کند. در این شبکه ی همتا به همتا تراکنش ها بدون هیچ گونه واسطه ای میان کاربران انجام می گیرد. این ارز دیجیتال، از طریق الگوریتمی پیچیده و رایانه هایی قدرتمند و صرف انرژی زیاد تولید می شود.

امروزه میلیون ها کاربر که به آن ها ماینر گفته می شود، بر درستی و صحت آن نظارت می کنند. به همین خاطر می توان گفت که امکان جعل این ارز تقریبا صفر است. این ارزها تنها کدهای رایانه ای هستند که در خود ارزش مالی را حفظ می کنند. بنابراین منظور از سکه یا کوین در دنیای امروز، مقدار مشخصی کد رایانه ای است.

بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

تاریخچه‌ بیتکوین

بیتکوین اولین ارز دیجیتالی است که به بازار  معرفی شده است. این ارز ابتدا به وسیله ی برنامه نویسی به نام ناکاموتو منتشر شد. ناکاموتو هویت خودش را پنهان نگه داشت و برای آن هم دلیل محکمی داشت. یکی از این دلایل در معرض خطر بودن جانش به دلیل ساختن بیتکوین بود.

از طرف دیگر، این ارز غیر متمرکز تحت کنترل فرد خاصی نمی باشد. ناکاموتو در یکی از نوشته هایش گفته که این امر هنگامی تحقق می یابد که بتواند هویتش را پنهان نگه دارد.

 

بیتکوین چگونه کنترل می شود؟

طبق گفته گاوین اندرسون توسعه دهنده و برنامه نویس بیتکوین، اولین چیزی که وی بعد از ناکاموتو بر آن تمرکز نمود، تمرکز زدایی بیشتر بیتکوین بود. وی گفته که او طوری عمل نموده که حتی اگر با یک اتوبوس هم تصادف نماید، بیتکوین به طور خودگردان و مستقل به کار خودش ادامه می دهد.

می توان گفت که مزیت اصلی این ارز، استقلال آن از شرکت ها، بانک ها و دولت های جهان است. هیچ صاحب قدرت یا مقامی نمی تواند در تراکنش های این ارز دخالتی داشته باشد. بر پول مردم مالیات ببندد یا آن ها را چپاول نماید. همچنین فعالیت های این ارز کاملا شفاف بوده و هر تراکنشی که انجام می گیرد در دفتر بلاکچین نگهداری و ذخیره می شود. بیتکوین، با این که توسط هیچ شبکه ای کنترل نمی شود، ولی برای کاربرانش این امکان را فراهم می کند که کنترل کاملی را بر همه ی امورات مالی خویش داشته باشند.

 

پشتوانه بیتکوین چیست؟

در حال حاضر هیچ ارزی پشتوانه ندارد. این در حالی است که در گذشته، ارزها با میزان مشخصی طلا و یا ارز دیگر کشورها پشتیبانی می شدند. ولی پس از لغو شدن قرارداد بین المللی، سیستم ارز شناور رایج گردید. از آن هنگام برای ارزها، پشتوانه ای وجود ندارد و ارزش و اعتبار آن ها به میزان مقبولیتشان در بین مردم جامعه بستگی دارد. بیتکوین نیز از این موضوع مستثنی نبوده و  به عنوان یک ارز شناور و مورد استقبال مردم شناخته شده است. در حال حاضر این ارز، چند گام از دیگر ارزها جلوتر بوده و سیستم بسیار دقیق، پیشرفته و منظمی را برای خلق بیتکوین دارد.

 برخلاف ارزهای دیگر که بدون اطلاع مردم و به صورت بی رویه، به وسیله ی بانک مرکزی تولید می شوند، بیتکوین بر اساس قراردادی از قبل تعیین شده، میزان مشخصی از بیتکوین را در هر بلاک تولید می کند که آن هم به عنوان جایزه و پاداش به ماینر یا همان استخراج کننده تعلق می گیرد. این میزان بیتکوین، هر 4 سال یک بار، نصف می شود و در 4 سال اول، این پاداش برای هر بلاک، 50 بیتکوین بوده و هم اکنون برای هر بلاک، 12.5 بیتکوین است.

در هر دقیقه به طور میانگین، ۱ بلاک ایجاد میگردد و پاداش استخراج آن هم در هر ۴ سال به نصف آن کاهش می یابد. بنابراین در نهایت، ۲۱ میلیون عدد از این ارز استخراج خواهد شد.

 

بیتکوین چگونه کار می کند؟

یک کاربر تنها می تواند مقداری بیتکوین را در کیف پول خودش نگهداری کند. در پشت فرآیندها، دفتر بلاکچین (دفتر حساب عمومی ) قرار دارد. این دفتر شامل همه ی تراکنش هایی می شود که تا کنون پردازش شده است. تراکنش ها به وسیله ی کاربران رمزگذاری و به شبکه فرستاده شده است. سپس این تراکنش ها در بلاک ها قرار داده می شوند. به همین خاطر به بیتکوین، رمز ارز یا ارز رمز پایه گفته می شود.

چنانچه فردی بخواهد یک عدد یا حرف را تغییر بدهد، این کار وی بر همه ی بلاک ها تأثیر می گذارد. از جایی که این دفتر، یک حساب عمومی است، تقلب ها یا تلاش های اشتباه به سادگی به وسیله ی هر فردی قابل اصلاح می باشد. هر کاربر می تواند صحت و اعتبار مبادلات را بررسی کند.

به علت وجود فرآیند ترمیم، تکمیل تراکنش ممکن است چند دقیقه ای زمان ببرد. پروتکل آن طوری طراحی شده که استخراج هر کدام از بلاک ها، حدود ۱۰ دقیقه طول می کشد.

 

ارزش بیتکوین چگونه تعیین می گردد؟

ارزش بیتکوین به وسیله ی فرد یا شخص خاصی تعیین نمی گردد. همان طور که در بازارهای جهانی، قیمت طلا بر طبق عرضه و تقاضاست، قیمت بیتکوین هم در صرافی ها طبق عرضه و تقاضا تعیین می گردد. چنانچه نیروی عرضه ی ارز بیشتر از تقاضای آن باشد، قیمت ها به سمت نزولی حرکت خواهند کرد تا هنگامی که مجددا میزان تقاضای آن برابر عرضه ی آن شود.

از طرف دیگر می توان بیتکوین را دارای ارزشی بنیادین دانست. ارزشی که مقدارش با توجه به اوضاع شبکه و هزینه ای که استخراج کنندگان صرف می کنند، به دست می آید.

بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

آیا با بیتکوین می توان چیزی خرید؟

امروزه استفاده از ارز دیجیتالی مثل بیتکوین در حال افزایش است و یکی از مزیت های آن هم امکان خرید و فروش برای کاربران کشورهایی است که تحت تحریم هستند. مثلا امروزه کاربران می توانند برای خرید بازی های ویدئویی، دامنه های اینترنتی، گیفت کارها و … از این ارز دیجیتال استفاده نمایند.

همچنین قابلیت خرید در فروشگاه ها و رستوران ها هم در سطح جهان در حال گسترش می باشد ولی هنوز تعداد انگشت شماری از کسب و کارهای داخل کشور اقدام به پذیرش آن کرده اند.

یکی از مواردی که باعث پذیرفته نشدن بیتکوین در کسب و کارهای مختلف می شود، کند بودن تراکنش هایش است که باعث می شود مشتریان زمان زیادی را برای تأیید آن بگذرانند.

 

همه چیز درباره ارز دیجیتال اتریوم

فناوری بلاکچین دارد برای ساختن برنامه‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که فراتر از صرفاً به کار انداختن یک ارز دیجیتال می‌روند. آغاز شده در سال ۲۰۱۵، اتریوم بزرگترین و به بهترین شکل بنیانگذاری شده پلتفرم نرم‌افزار غیرمتمرکز پایان باز است.۶

اتریوم به گسترش قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز امکان این را می‌دهد که بدون هیچ قطعی، کلاهبرداری، کنترل، یا تداخل از سوی یک شخص ثالث ساخته و اجرا شوند. اتریوم با زبان برنامه‌نویسی مختص به خودش که بر روی یک بلاکچین اجرا می‌شود سنگ تمام را می‌گذارد، که به توسعه دهندگان امکان ساخت و اجرای اپلیکیشن‌های توزیع‌شده را می‌دهد.

کاربردهای بالقوه‌ی اتریوم طیف وسیعی دارند و به وسیله‌ی توکن رمزنگاری شده‌ی بومی‌اش، اتر (معمولا به صورت اختصاری ETH)، پشتیبانی می‌شوند. در سال ۲۰۱۴، اتریوم پیشفروشی برای اتر آغاز کرد که پاسخ طاقت فرسایی دریافت کرد.۸ اتر مانند سوخت برای اجرای فرامین بر روی پلتفرم اتریوم است و توسط توسعه دهندگان برای ساختن و اجرای برنامه بر روی پلتفرم استفاده می‌شود.

اتر در اصل برای دو هدف استفاده می‌شود : به عنوان یک ارز دیجیتال در صرافی ها مورد معامله قرار می‌گیرد، و در شبکه‌ی اتریوم برای اجرای اپلیکیشن‌ها به کار می‌رود. به استناد از اتریوم، «مردم در سرار جهان از ETH برای پرداخت، به عنوان یک منبع ارزش، و یا به صورت وثیقه استفاده می‌کنند».۲

 

اتریوم چیست؟

اتریوم یک پایگاه داده عمومی است که می تواند سوابق تراکنش ها را به صورت دائمی نگهداری کند. این پایگاه به هیچ نوع قدرت مرکزی برای نگهداری نیاز ندارد. چرا که به عنوان سیستمی تبادلی عمل می نماید. چارچوبی که افراد در آن می توانند تراکنش های خودشان را به صورت همتا به همتا انجام بدهند؛ بی آنکه نیاز باشد که به طرف سومی اعتماد نمایند.

اتریوم پلتفرمی غیر متمرکز بوده که برخی قراردادهای هوشمند به وسیله آن اجرا می شود. هیچ گونه احتمال سانسور، از کار افتادگی و تقلب برای برنامه های اجرا شده روی آن وجود ندارد. به بیان دیگر اتریوم، پلتفرمی آزاد است که باعث می شود توسعه دهندگان، برنامه های غیر متمرکز خویش را به روی آن پیاده نمایند.

 این برنامه تحت نظارت و کنترل هیچ سازمانی نبوده و معاملات و تراکنش ها به شکل مستقل از نهادهای دیگر انجام می شود. ارز دیجیتال آن اتر نام داشته و واحد اختصاریش نیز ETH می باشد. ما در این مقاله به بررسی نکاتی در رابطه با اتریوم می پردازیم.

بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

اتر چیست؟

به ارز دیجیتال شبکه اتریوم، اتر می گویند و یکی از کاربردهایش استفاده به عنوان یک دارایی و پرداخت آنلاین است و اصلی ترین هدف آن، ایجاد انگیزه برای کار در شبکه است. در واقع سوخت شبکه اتریوم، اتر است و اگر آن نباشد، انگیزه ای برای کار و فعالیت وجود نخواهد داشت.

هزینه های شبکه مانند کارمزد تراکنش ها با اتر پرداخت می گردد و ماینرها نیز در ازای ساختن بلاک، اتر دریافت می دارند. اتر ارزش داشته و در صرافی ها معامله می شود.

قیمت اتر وابسته به ارز دیگری نیست و با توجه به این که چه افرادی می خواهند آن را بخرند یا بفروشند تغییر می کند. به علت این که در طی روز، اتریوم با ارزهایی مثل بیت کوین و دلار معامله می شود و بسته به اشخاصی که تمایل به معامله اتر دارند، قیمتش در حال نوسان می باشد.

اتریوم تنها ارزی رمزنگاری شده نمی باشد. اتر در شبکه اتریوم، کدی رمز نگاری شده است که اگر فردی بخواهد در آن تغییری ایجاد کند، بایستی هزینه اش را بپردازد.

 

کنترل داده ها در اتریوم چگونه است؟

ایده اتریوم به این صورت است که هیچ فردی به جز شما نمی تواند به اطلاعات شما دسترسی داشته باشد و آن ها را کنترل کند. حتی هیچ کس به طور لحظه ای هم نمی تواند برنامه هایتان را متوقف کند. همه نوت بوک های خود را به طور موقت به شکل آفلاین در نظر داشته باشید. تنها شما هستید که می توانید اطلاعاتتان را ویرایش یا حذف نمایید.

این همان کنترلی است که در گذشته مردم به روی اطلاعاتشان داشته اند. آن ها اطلاعات را به راحتی ویرایش می نمودند و به آسانی نیز به آن ها دسترسی داشتند. ولی در حال حاضر، اتریوم برای شما حالتی را ایجاد کرده که می توانید این کار را بارها انجام بدهید. عملکرد آن نیز به این شکل است که هر کدام از گره ها این کار را انجام می دهند.

 

بلاکچین اتریوم چیست؟

بلاکچین اتریوم، ماشین حالتی مبتنی بر تراکنش می باشد. در علم کامپیوتر، ماشین حالت به یکسری ورودی اشاره دارد که طبق همان ورودی، حالتش را تغییر داده و به حالتی جدید منتقل می شود. برای توضیح این ماشین حالت، با حالت صفر آغاز می کنیم. حالت صفر مثل لوحی خالی می باشد که هیچ تراکنشی در آن انجام نشده است. زمانی که تراکنش انجام می شود، حالت صفر به حالت بعدی منتقل می شود.

هر یک از حالت های اتریوم، میلیون ها تراکنش داشته و تراکنش ها داخل بلاک ها دسته بندی می گردد. بلاک ها حاوی تراکنش می باشند و هر بلاک آن با بلاک قبلیش به صورت زنجیره وصل شده است.

برای گذر از حالتی به حالت دیگر، تراکنش بایستی معتبر باشد. برای مشخص شدن اعتبار تراکنش، بایستی از ماینینگ عبور نماید. استخراج زمانی انجام می شود که کامپیوترهایی که به شبکه متصل هستند، سخت افزارشان را با ایجاد بلاکی از یکسری تراکنش های معتبر تفکیک کنند.

بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

اتریوم چگونه کار می‌کند؟

این روزها مشخصات کاربری ما مثل آدرس ها، مشخصات مالی، رمزهای عبور و هر آن چه که به روی سایت های دیگر ارائه می دهیم، به روی سرورهایی ابری ذخیره می گردند که معروفترین آن ها یاهو، گوگل و اینستاگرام است. حتی اطلاعات این صفحه نیز به روی سرور ابری ذخیره می شود که مدیر سرور از اطلاعات مربوط به این صفحه نگهداری می نماید.

شرکت ها با کمک افراد متخصص، اطلاعاتمان را مراقبت می کنند. البته این کار به این راحتی ها هم نیست. در برخی موارد سرورها می توانند تحت تأثیر ویروس قرار بگیرند یا این که تحت تأثیر یک شخص سوم یا هکر قرار بگیرند که این امر به این معناست که اطلاعات این سرور می تواند لو برود و یا تغییری در آن ایجاد بشود.

 

مزایای اتریوم چیست؟

برخی مزایای اتریوم عبارتند از:

  • اختصاصی بودن تراکنش ها یکی از مزایای اتریوم می باشد و یکی از بزرگترین امتیازات اتریوم، نگهداری همه اطلاعات کاربران در کامپیوتر شخصی خودشان است.
  • مقیاس پذیری از جمله مزایای اتریوم است.
  • قابلیت تغییر ندارد. افراد ثالث و واسطه ها نمی توانند تغییری را در داده ها ایجاد نمایند.
  • تمامی کسب و کارها این قابلیت را دارند که به روی اتریوم برای هر دارایی توکن بسازند. سازمان ها با این توکن ها می توانند خط محصولاتشان را توسعه داده و مدل های جدیدی را ارایه نمایند.
  • این شبکه همیشه فعال است. این پلتفرم غیر متمرکز هیچ گاه متوقف نمی شود و هیچ فردی نیز نمی تواند از فعالیت آن جلوگیری به عمل بیاورد.
  • شبکه اتریوم، غیر قابل دستکاری می باشد. برنامه ها طبق اجماع شبکه کار می کنند. بنابراین قابلیت نفوذ به شبکه، امکان سانسور و یا حذف کردن داده ها نیست.

 

تفاوت‌های اساسی بیتکوین و اتریوم چیست؟

با اینکه بیتکوین و اتریوم هر دو به وسیله‌ی اصل دفترکل توزیع‌شده و رمزنگاری پشتیبانی می‌شوند، از لحاظ فنی تفاوت‌های بسیاری دارند. برای مثال، تراکنش روی شبکه‌ی اتریوم ممکن است حاوی کد اجرایی باشد، در حالیکه داده‌های ضمیمه شده به تراکنش‌های شبکه‌ی بیتکوین در کل صرفاً به منظور یادداشت هستند.

تفاوت‌های دیگر زمان بلاک (یک تراکنش اتر در چند ثانیه تایید می‌شود، در حالیکه این زمان برای بیتکوین چند دقیقه است) و الگوریتم‌هایی که روی آنها اجرا می‌شوند (SHA-256 برای بیتکوین و Ethash برای اتریوم) را شامل می‌شود. به مقاله انواع الگوریتم‌های رمزنگاری در سایت مراجعه کنید تا با این مفهوم بسیار مهم بیشتر آشنا شوید.

بیتکوین و اتریوم هر دو در حال حاضر از یک پروتکل توافق به اسم proof of work (PoW) استفاده می‌کنند که به نودهای شبکه‌های پذیرنده اجازه می‌دهد که با وضعیت همه‌ی اطلاعات روی بلاکچین‌هایشان موافقت و از انواع بخصوصی از حملات اقتصادی علیه شبکه‌هایشان ممانعت کنند.

همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات کامل و جامع درباره انواع اثبات سهام نظیر pow و pos به مقاله انواع اثبات سهام در ارز دیجیتال در سایت مراجعه کنید.

در سال ۲۰۲۲، اتریوم به عنوان بخشی از ارتقای Eth2، گروهی از ارتقاهای متصل به هم که اتریوم را قابل گسترش‌تر، امن‌تر، و به صرفه تر میکنند، به سیستم متفاوتی به اسم proof of stake (PoS) مهاجرت خواهد کرد.

یک نقد بزرگ از proof of work این است که مصرف انرژی‌اش به قدرت محاسبه‌ای که نیاز دارد بسیار بالا است. Proof of stake قدرت محاسبه‌ای را با staking جایگزین می‌کند—که آنرا کم‌مصرف‌تر می‌کند—و ماینرها را با اعتبارسنج‌ها که موجودی رمزارز خود را گرو می‌گذارند تا توانایی ساخت بلاک‌های جدید را فعال کنند تعویض می‌کند.

بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

اما در درجه اهمیت بالاتر، شبکه‌های بیتکوین و اتریوم از لحاظ اهداف کلی‌شان از هم متفاوتند. در حالیکه بیتکوین به عنوان جایگزینی برای ارزهای ملی ساخته شد و به این ترتیب قصد دارد واسطه‌ای برای تبادل و یک منبع ارزش باشد، اتریوم به عنوان پلتفرمی برای تسریع قراردادها و اپلیکیشن‌های برنامه‌ای و تغییرناپذیر از طریق ارز خودش در نظر گرفته شده بود.

بیتکوین و اتریوم هر دو ارزهای دیجیتال هستند، اما هدف اولیه اتر اینکه جا پای خود را به عنوان یک سیستم پولی جایگزین محکم کند نیست، بلکه اینست که فعالیت پلتفرم dApp و قرارداد هوشمند اتریوم را تسریع و پولی کند.

 

اتریوم کاربردی دیگر برای بلاکچینی است که شبکه‌ی بیتکوین را پشتیبانی می‌کند و از لحاظ تئوری واقعاً نباید با بیتکوین رقابت کند. در هر صورت، محبوبیت اتر آنرا به رقابت با همه‌ی رمزارزها کشانده است، مخصوصاً از دیدگاه معامله‌گرها. در طول بیشتر تاریخچه‌ی خود، از آغازش در اواسط سال ۲۰۱۵، اتر در رده‌بندی‌های رمزارزهای برتر از لحاظ ارزش بازار با فاصله‌ی کمی پشت بیتکوین بوده است.۱

اکوسیستم اتریوم دارد با شتاب بسیار رشد می‌کند، با تشکر از محبوبیت رو به افزایش dApp هایش در زمینه‌هایی از جمله اقتصاد (اقتصاد غیرمتمرکز، یا اپ‌های DeFi)، هنر و جمع کردنی‌ها (توکن‌های مال عینی، یا NFT ها)، گیمینگ، و فناوری. این ETH را قادر به این کرده است که در سال ۲۰۲۱ (از ۲۹ نوامبر ۲۰۲۱) ۵۱۰٪ رشد کند، در مقایسه با رشد ۹۳٪ بیتکوین.

در نتیجه‌ی این وضعیت، در حالیکه ارزش بازار ETH در ژانویه‌ی ۲۰۲۰ تنها یک دهم بیتکوین بود، ارزش بازار ۵۲۸ میلیارد دلاری ETH حدود نصف ارزش بازار ۱.۰۸ تریلیون دلاری بیتکوین در نوامبر ۲۰۲۱ بود.

 

تفاوت اصلی بیتکوین و اتریوم در کاربرد چیست؟

بیتکوین در اصل برای اینکه جایگزینی برای ارزهای سنتی و در نتیجه واسطه‌ای برای تبادل و یک منبع ارزش باشد طراحی شده است. اتریوم یک بلاکچین قابل برنامه‌ریزی است که در زمینه‌های متعددی قابل بکارگیری است، از جمله DeFi، قراردادهای هوشمند، و NFT ها.

چرا بیتکوین به طلای دیجیتال و اتریوم به نقره‌ دیجیتال تشبیه کرده اند؟

بیتکوین به طلای دیجیتال مقایسه شده است چون اولین رمزارز بوده و بزرگترین با ارزش بازاری فراتر از ۱ تریلیون دلار است، در حالیکه منبع محدودش (بیشترین تعداد بیتکوین‌هایی که می‌توان استخراج کرد ۲۱ میلیون است) ممکن است این اطمینان را حاصل کند که ارزش خود را حفظ می‌کند.

اتریوم به نقره‌ی دیجیتال تشبیه شده است چون دومین رمزارز بزرگ از لحاظ ارزش بازار است و مانند این فلز ارزشمند کاربردهای گسترده‌ای دارد.

سهم بیتکوین و اتریوم از بازار رمزارز چقدر است؟

در ۲۹ نوامبر ۲۰۲۱، بیتکوین ارزش بازاری ۱.۰۸ تریلیون دلاری داشت، معادل با ۴۸٪ کل بازار رمزارز حدود ۲.۲۵ تریلیون دلار ارزش گذاری شده بود.۱۳ اتریوم با ارزش بازاری ۵۲۸ میلیارد دلاری ۲۳.۴٪ سهم بازار داشت.

بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
بیتکوین و اتریوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

چه تعداد BTC و ETH در حال حاضر در گردش هستند؟

در ۲۹ نوامبر ۲۰۲۱، ۱۸,۸۸۶,۹۱۲ BTC و ۱۱۸,۵۴۵,۲۵۹ ETH در گردش بودند.

تعداد واحدهای مربوط به بیت کوین حدود ۲۱ میلیون است. این در حالی است که برای اتریوم سقف مشخصی تعیین نشده، ولی احتمالا در ادامه سقف تعداد کوین مشخص خواهد شد یا این که برای آن حد تولید سالیانه در نظر گرفته خواهد شد تا تورم‌اش کنترل گردد.

 

شباهت ها و تفاوت های بیتکوین و اتریوم

به طور کلی میتوان برخی شباهت ها و تفاوت های اتریوم با بیتکوین را در موارد زیر خلاصه کرد:

شباهت های اتریوم با بیت کوین عبارتست از:

  • اتریوم نیز مثل بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال شناخته می شود.
  • اتریوم مثل بیت کوین، مورد معامله قرار می گیرد.
  • اتریوم را می توان به عنوان یک روش پرداخت پذیرفت.
  • اتریوم نیز مثل بیت کوین، بلاکچینی توزیع شده دارد.
  • اتریوم نیز مثل بیت کوین، مبتنی بر الگوریتم ماینینگ بوده ولی قرار است که به سمت اثبات سهام حرکت نماید. در اثبات سهام، استخراج یا همام ماینینگ انجام نمی گیرد و اشخاص طبق دارایی خویش به تأیید تراکنش های خود می پردازند و بر اساس آن پاداش دریافت می دارند.

 

برخی تفاوت های اتریوم با بیت کوین عبارتست از:

  • مهم ترین تفاوت اتریوم با بیت کوین در قابلیت ها و اهداف آن هاست.
  • بیت کوین با هدف پرداخت جهانی به صورت غیر متمرکز و همتا به همتا خلق گردید ولی اتریوم در جستجوی حذف تمرکز از همه فرآیندهاست.
  • سرعت تراکنش اتریوم بسیار پایین تر از بیت کوین می باشد.
  • اتریوم کارمزد کمتری را نسبت به ارز بیت کوین دارد.
  • اصلی ترین تفاوت میان اتر و بیت کوین، نوع کد داخلی است. کد داخلی اتر نوع کاملی از touring (نوعی کد) است که می تواند محاسبه همه چیز را تا هنگامی که زمان و قدرت کافی برای محاسبه وجود داشته باشد را انجام دهد.
این مقاله را به اشتراک بگذارید
1 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *