تفاوت تتر TRC20 و ERC20 چیست؟

39 دقیقه زمان مطالعه

تفاوت تتر TRC20 و ERC20 چیست؟

تتر ERC20 و TRC20 امروزه دو نوع اصلی دلار تتر در بازار ارزهای دیجتال محسوب می شوند. هنگامی که قصد انتقال تتر را داشته باشید، ممکن است از شما خواسته شود که از بین بلاک چین‌های مختلف یکی را انتخاب کنید. این موضوع معمولا باعث سردرگمی خیلی از کاربران می‌شود و بسیاری نمی‌دانند از بین تتر ERC20 و TRC20 کدام یک را انتخاب کنند.

هنگام خرید تتر می بایست تفاوت بین تتر ERC20 و TRC20 که امروزه دو نوع اصلی دلار تتر در بازار ارزهای دیجتال محسوب می شوند را بدانید. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

ارز دیجیتال پایدار یا استیبل کوین (Stablecoin) چیست؟

استیبل کوین ها (Stablecoin) به پول فیات مانند دلار آمریکا، سایر ارزهای رمزنگاری شده، فلزات گران بها یا ترکیبی از هر سه وابسته هستند. دلیل این وابستگی تلاش برای ثابت نگه داشتن قیمت آنها است.

در حقیقت هر واحد از یک استیبل کوین بدون توجه به شرایط کلی بازار همیشه قیمت ثابتی دارد، به همین دلیل آ‌نها را با عنوان ارز دیجیتال پایدار و با ثبات نیز می‌شناسند. با وجود تنوع دارایی‌ های قابل پشتوانه‌سازی برای انواع استیبل کوین، تا امروز محبوب‌ترین گزینه ارزهای فیات به خصوص دلار ایالات متحده آمریکا بوده‌ اند.

همانطور که گفته شد، یک ارز دیجیتال با ثبات و پایدار صرف نظر از این که بازار کریپتوکارنسی دارای چه وضعیتی است، همیشه ارزش یکسانی دارد؛ حتی اگر قیمت اتریوم، بیت کوین و دیگر رمز ارزهای برتر بازار به صد دلار کاهش یا به صد هزار دلار افزایش پیدا کند، یک واحد تتر یا دیگر استیبل کوین های مطرح باز هم یک دلار ارزش خواهند داشت.

استیبل کوین ها برای مقابله با نوسان ذاتی در قیمت ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده طراحی شده‌اند. رمز ارزهای پایدار و با ثبات معمولا وثیقه می‌شوند، به طوری که مجموع تعداد واحدهای در گردش داخل شبکه آن‌ها توسط دارایی‌های ذخیره شده‌ای پشتیبانی می‌شوند.

به عنوان مثال شرکت Tether Limited توسعه‌ دهنده معروفترین و پراستفاده‌ ترین استیبل کوین بازار مدعی است به ازای عرضه یک واحد USDT در شبکه بلاک چین، یک دلار در یک حساب بانکی به عنوان وثیقه قفل می‌ کند. به طور خلاصه اگر 500,000 کوین در شبکه بلاک چین وجود دارد، حداقل 500,000 دلار باید در بانک به عنوان پشتوانه ذخیره شود.

بر اساس نوسانات ناگهانی بیت کوین و سایر آلت کوین‌ ها، مدافعان رمز ارزهای پایدار معتقدند که وجود آن‌ها ریسک نرخ تبدیل و ضرر را محدود می‌کند. همچنین این ویژگی‌ها باعث می‌شود کارایی ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده برای خرید کالا و خدمات بیشتر شود. به عنوان نمونه، امروز افراد زیادی با وجود عدم علاقه به سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال از استیبل کوین ها برای امور مختلف نظیر انجام حواله‌ های بین‌ المللی استفاده می‌ کنند.

مهمترین موارد نظیر تتر (USDT)، یو اس دی سی (USDC) و بایننس یو اس دی (BUSD) دارای پشتوانه دلار آمریکا هستند و قیمت هر واحد آن‌ها همیشه یک دلار آمریکا است. از شناخته شده‌ ترین ارزهای دیجیتال با ثبات و پایدار باید به تتر (USDT) اشاره کرد. در این مطلب قصد بررسی تتر (USDT) را داریم.

تتر

ارز دیجیتال تتر (USDT) چیست؟

ارز دیجیتال تتر (Tether) که در بازار ارزهای دیجیتال همه آن را با نماد USDT می شناسند، در اصل یک ارز دیجیتال با ثبات قیمت یا استیبل کوین است (Stable Coin) و همانطور که می دانید استیبل کوین ها برای سرمایه گذاری مناسب نیستند چرا که قیمت ثابت و تقریبا بدون تغییری در بازار ارزهای دیجیتال دارند.

قیمت ارز دیجیتال تتر بر اساس دلار آمریکا تعیین شده و هر تتر معادل یک دلار امریکا ارزش دارد. در اصل پشتوانه این ارز دیجیتال دلار آمریکا می باشد.

در سال ۲۰۱۵ توسعه دهنده های رمز ارزها متوجه نوسانات بالای بازار ارزهای دیجیتال شده بودند، به همین دلیل توکن USDT برای اولین بار در آن سال توسط یک شرکت بنام تتر لیمیتد (Tether Limited) راه اندازی شد.

در بازارهای نزولی همه مردم دوست داشتند که ارزش سرمایه خود رو حفظ کنند و در آن زمان بهترین کار این بود که رمز ارز خودشان را به دلار امریکا تبدیل کنند و همین کار باعث خروج سرمایه از بازار ارزهای دیجیتال در آن زمان میشد.

همین موضوع باعث شد که توسعه دهنده های بازار ارزهای دیجیتال به فکر این باشند که یک جایگزینی برای دلار آمریکا در بستر بلاکچین بوجود بیاورند که قیمت ثابتی معادل یک دلار آمریکا داشته و با بالا و پایین رفتن های قیمت سایر ارزهای دیجیتال قیمت آن تغییری نکند. به این ترتیب شرایطی به وجود آمد که ارز دیجیتال تتر بوجود بیاید و از زمان راه اندازی و فعالیت این توکن تا به امروز از محبوبیت خیلی زیادی در بین کاربرهای سراسر دنیا برخوردار بوده است.

در حال حاضر در زمان نوشتن این مقاله تتر در رتبه پنجم بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و به عنوان قدرتمند ترین استیبل کوین بازار شناخته می شود.

امروزه حجم معاملات توکن Tether بالاتر از همه ارزهای دیجیتال بوده و در زمانی که این مقاله را می نویسیم با حجم معاملات 66 میلیارد دلار بیشترین حجم معاملات را در بین همه ارزهای دیجیتال به خودش اختصاص داده و در طی چند سال از خود کارنامه درخشانی به جا گذاشته است.  پس می توان گفت یکی از دلایل محبوبیت ارز دیجیتال تتر حفظ ارزش سرمایه کسانی است که در طول روز معاملات بالایی رو انجام می دهند دانست.

انواع تتر (USDT)

تتر (USDT) همان دلار دیجیتالی است که بسیاری از افراد در بازار ارزهای دیجیتال، از آن استفاده می‌کنند. تتر در واقع یک استیبل کوین (StableCoin) است که ارزش آن دقیقاً معادل با دلار بالا و پایین می‌شود. البته گاهی ممکن است که قیمت دلار و تتر یکی نباشد، ولی این تفاوت خیلی چشمگیر نیست.

همانطور که گفته شد تتر برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ به دلیل کمک به سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال به وجود آمد چرا که در زمان نزولی شدن بازار در گذشته سرمایه گذاران مجبور به تبدیل سرمایه خود به دلار فیزیکی بودند تا از ضرر جلوگیری کنند.

در این حالت، آنها پس از تبدیل سرمایه خود به دلار فیزیکی، به طور کامل از بازار خارج می‌شدند. اما اکنون پس از اجرای طرح اولیه دلار دیجیتالی یا انواع تتر، سرمایه‌گذاران می‌توانند در هنگام نزولی شدن بازار، سرمایه خود را به تتر تبدیل کنند.

تتر بر روی شبکه‌های مختلف ارائه می‌شود و به همین علت ممکن است هنگام مواجه با این شبکه‌ های مختلف کمی گیج شوید. لازم به ذکر است که تتر یک کوین دارای بلاک چین نیست، پس باید از بلاک چین‌های دیگر استفاده کند. از سال 2015 تا کنون، تتر بر روی بلاک چین‌های مختلفی ساخته شد که در ادامه به معرفی بهترین آنها می پردازیم.

تتر امنی (USDT Omni)

USDT اولین‌ بار بر روی شبکه بلاکچین اومنی به بازار عرضه شد که در واقع همان بلاکچین بیت‌ کوین است. اما این ایده مشکلات زیادی به‌دنبال خود داشت. تمامی مشکلاتی که روی شبکه بیت‌ کوین ظاهر می‌شد، عملا در شبکه Tether هم بود. کارمزدهای بالا و اختلال در شبکه در اثر حملات هکرها و شلوغی شبکه و کند بودن تراکنش‌ها از جمله مشکلات عدیده شبکه اومنی محسوب می شدند.

تترهای شبکه اومنی به‌ دلیل این که بر روی شبکه بیت‌کوین سوار هستند، دارای آدرس‌های والت مشابهی نیز می باشند. این آدرس‌ها همانند بیت‌کوین با عبارت bc1، یا اعداد 1 یا 3 آغاز می‌شوند که از 34 کاراکتر تشکیل شده‌اند.

مواردی که در بالا گفته شد تنها بخشی از مشکلات تتر امنی بود که باعث شد سرمایه‌گذاران و صرافی‌ ها آن را کنار بگذارند.

تتر اتریوم (USDT ERC20)

در سال ۲۰۱۷ به دنبال مشکلاتی که سرمایه‌گذاران با تتر امنی داشتند بالاخره یک تتر جدید به نام تتر اتریوم بر روی بلاک چین اتریوم در انواع تتر ارائه شد. در حقیقت این تتر بر روی بلاک چین اتریوم با ارائه سرعت بالا در تراکنش‌ها و کارمزد پایین، به سرعت جایگزین تتر امنی شد.

نام دیگر تتر اتریوم، تتر ERC20 است. شایان ذکر است که تمامی توکن‌هایی که بر روی بلاک چین اتریوم ساخته می‌شوند، دارای یک استاندارد خاص به نام “ERC20” هستند. به همین دلیل، تترهای ساخته شده بر روی بلاک چین اتریوم با این نام شناخته می شوند.

تتر ترون (USDT TRC20)

تا سال ۲۰۲۰ درست بعد از ساخته شدن پروژه‌های دیفای (DeFi)، کارمزد تراکنش‌های بلاک چین اتریوم افزایش پیدا کرد. به دلیل همین افزایش قیمت سرمایه‌گذاران علاقه ای به تتر اتریوم نداشتند و به دنبال یک جایگزین بهتر در انواع تتر بودند.

درست در همین زمان بود که TRC-20 راه اندازی شد. ترون در گذشته، بر روی بلاک چین اتریوم قرار داشت و پس از گذشت مدتی، یک بلاک چین جداگانه برای خود راه اندازی کرد. تتر ترون با ارائه سرعت بالا در تراکنش‌ها و کارمزد انتقال تتر پایین‌ تر حتی نسبت به تتر اتریوم، به سرعت محبوبیت بالایی پیدا کرد. همچنین علاوه بر این ویژگی‌ها، شبکه ترون امکان ایردراپ (Airdrop) و اهدای جوایز و پاداش برای نگهداری ترون (TRC20) به کاربرانش دارد.

در حقیقت توکن‌ های شبکه ترون نیز دقیقا مشابه با اتریوم، یک نام دیگر، به نام “TRC20” دارند. در واقع، “TRC20” همان استاندارد توکن‌های ساخته شده بر روی بلاک چین ترون است.

مهمترین ویژگی‌ های تتر

در این بخش به بررسی ویژگی های تتر می پردازیم:

ثبات قیمت

قیمت تتر تقریباً معادل ۱ دلار آمریکا است؛ اما این موضوع همیشه صادق نیست و گاهی نوسانات بسیار کمی در قیمت این رمز ارز رخ می‌دهد. مثلاً گاهی قیمت آن به 0.98 یا 1.02 دلار آمریکا تغییر می‌کند که این موضوع به دلیل عرضه و تقاضای این رمزارز اتفاق می‌افتد.

دارای پشتوانه بودن

بنا بر ادعای شرکت سازنده تتر، تتر به وسیله ارزهای فیات، ذخیره نقدی و موارد مشابه پشتیبانی می‌شود.

شفافیت مالی

اطلاعات مربوط به ارزهای پشتوانه تتر به طور زنده قابل مشاهده و پیگیری است.

تبدیل آسان به پول نقد

تتر به آسانی در صرافی‌ها، قابل نقد کردن به ارزهای فیات است.

امنیت

تکنولوژی بلاک چین محور تتر، امنیت انتقال پول به وسیله آن را تامین می‌کند. تمامی تراکنش‌های انجام شده در بلاک چین تتر نیز با استفاده از ابزارهای موجود از جمله وب‌سایت‌هایی مانند etherscan در دسترس است.

کاربردهای تتر چیست؟

Tether دو کاربرد اصلی دارد:

انتقال آسان، سریع و ارزان پول

تتر به دلیل ثبات قیمت نسبی، می‌تواند در بسیاری از موارد جایگزین دلار شود. همچنین انجام تراکنش از طریق تتر در مقایسه با ارزهای فیات بسیار سریع‌تر و ارزان‌تر صورت می‌گیرد که این ویژگی برای انتقال فوری سرمایه امری کلیدی است.

حفظ ارزش سرمایه در برابر نوسانات ارزهای دیجیتال

در نوسانات شدید ارزش رمز ارزها، مثلاً کاهش شدید قیمت بیت کوین و اتریوم، با تبدیل آن ها به تتر می‌توانید ارزش دارایی‌های خود را حفظ نمایید و در فرصت مناسبتری (مثلاً پس از کاهش بیشتر قیمت و پیش از افزایش مجدد نرخ) اقدام به خرید مجدد رمز ارز به میزان بیشتر نمایید.

در حقیقت ثبات قیمت تتر، سرعت بالای انجام تراکنش‌ها و کارمزد ناچیز انتقال آن، موجب شده است که بسیاری از تریدرها از تتر برای خرید و فروش سایر ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین و اتریوم استفاده کنند.

البته دقت داشته باشید با وجود آنکه تتر از نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال در امان است، اما همچنان تحت تاثیر افزایش و کاهش قیمت ارزهای فیات قرار دارد. یعنی با افزایش یا کاهش نرخ برابر دلار نسبت به سایر ارزها (مثل یورو و پوند) یا طلا، ارزش USDT نیز نوسان خواهد داشت.

چگونه می‌ توان تتر را نگهداری کرد؟

پس از خرید و فروش تتر؛ تتر در کیف پول‌های اینترنتی مخصوص موبایل، کامپیوتر و یا کیف پول‌ های موجود در صرافی قابل نگهداری است. از جمله کیف پول های مناسب برای نگهداری تتر، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کیف پول رسمی سایت تتر (Tether Wallet) که در سایت رسمی آن موجود است.
  • کیف پول‌ های تحت وب مانند CoinPayment ،MyEtherWallet و OmniWallet
  • اپلیکیشن های موبایلی مانند Coinomi که مخصوص سیستم عامل‌های اندروید و iOS می‌باشد و Freewallet که مخصوص اندروید است.
  • کیف پول‌ های سخت‌ افزاری مانند کیف پول ترزور (TREZOR) که USDT را پشتیبانی می‌کند.

تفاوت شبکه ترون با اتریوم در چیست؟

اکثر شما می دانید شباهت‌ ها و تفاوت های زیادی میان این دو پلتفرم محبوب وجود دارد. ترون هم مانند اتریوم از یک ماشین مجازی، به نام ماشین مجازی ترون (TVM) استفاده می‌کند. ترون از این ماشین مجازی به عنوان نوعی سیستم‌عامل برای قراردادهای هوشمندی که در سیستم‌ عامل اجرا می‌شوند استفاده می‌کند.

علاوه بر این ماشین مجازی ترون از زبان برنامه نویسی سالیدیتی (Solidity) استفاده می‌کند که اتریوم هم در حال حاضر همین زبان برنامه نویسی را به کار می‌برد؛ بنابراین توکن‌ها و قراردادهای هوشمند صادر شده در ترون و اتریوم کاملاً با یکدیگر سازگار هستند.

بنیاد ترون به تازگی تصمیم گرفته است تمام برنامه نویسان و توکن‌ های موجود خود در پلتفرم اتریوم را به اکوسیستم ترون منتقل کند و چون این دو پلتفرم با یکدیگر سازگار هستند این کار کاملاً شدنی است.

شاید از خود بپرسید که اگر ترون و اتریوم تا این حد به هم شبیه و با یکریگر سازگار هستند، چرا می‌خواهند این کار را انجام دهند؟

دلیل این کار، تفاوت اساسی است که میان این دو وجود دارد. اتریوم از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده می‌کند که سرعت بسیار پایینی دارد. افزایش ترافیک در شبکه اتریوم و همچنین قوانین عرضه و تقاضا باعث افزایش هزینه‌های معاملاتی شد. در اوایل ماه فوریه متوسط هزینه برای انجام معاملات اتریوم برای اولین بار از 20 دلار فراتر رفت که برای معاملات کوچک پرداخت چنین مبلغی به عنوان کارمزد بسیار زیاد است.

ترون بر خلاف اتریوم، از الگوریتم اجماع اثبات سهام محول شده استفاده می‌کند. در شبکه ترون تنها 27 اعتبار سنج وجود دارد و به همین دلیل معاملات در این شبکه با کارمزد پایین‌تر و پهنای باند بالاتری انجام می‌شود.

به همین دلیل توسعه دهندگان برای توسعه برنامه‌های خود از ترون استفاده می‌کنند زیرا مقیاس‌ پذیری بهتر و هزینه‌های کمتر این شبکه، توسعه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را راحت‌تر می‌کند. با این حال، جدای از هزینه‌های کم شبکه ترون عامل دیگری هم وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. در قراردادهای هوشمند یک برنامه، هرچه خطوط موجود در یک کد بیشتر باشد، اجرای آن پیچیده‌تر خواهد بود و از قدرت محاسباتی بیشتری استفاده خواهد کرد.

به همین دلیل توسعه دهندگان باید توجه داشته باشند که وارد کردن هرگونه پیچیدگی غیرضروری در کد آن‌ها باعث افزایش هزینه انجام معاملات خواهد شد. با توجه به این که هزینه انجام معاملات در پلتفرم ترون به میزان قابل توجهی پایین است، توسعه دهندگان آزادی بیشتری در برنامه‌ریزی دقیق قراردادهای هوشمند، بدون نگرانی از هزینه‌های بالای آن‌ها دارند.

در واقع الگوریتم اجماع اثبات سهام محول شده به دلیل متمرکز بودن و اینکه در مقایسه با سیستم‌های اثبات کار ماینرها و اعتبارسنج‌های خیلی کمی دارد، بسیار مورد انتقاد قرار گرفته است. با این حال امنیت، غیرمتمرکز بودن و مقیاس‌پذیری هنوز هم چالش بزرگی برای بلاک‌چین ترون به شمار می‌رود و مدت زیادی است که این پلتفرم با این چالش‌ها دست و پنجه نرم می‌کند.

به همین دلیل توسعه دهندگان همیشه باید قبل از پیوستن به هر پلتفرمی، اهداف خود را اولویت بندی کنند و طبق اهداف خود به این پلتفرم‌ها بپیوندند. در ادامه به تفاوت ERC20 با TRC20 خواهیم پرداخت.

تتر ERC20 چیست؟

تتر ERC20 چیست؟

ERC20 رایج‌ ترین توکن بر بستر بلاک چین اتریوم است. این توکن برای توابع پرداختی در این بلاک چین مورد استفاده قرار می‌گیرد و از توکن‌های کاربردی شبکه به شمار می‌رود. همچنین می‌توان از ERC20 برای پرداخت هزینه‌ی کالا و خدمات استفاده کرد.

در حقیقت تتر ERC20 به توکن‌هایی می‌گویند که فقط در بستر اتریوم طراحی و استفاده می‌شوند. این تترها طبق استانداردهایی طراحی می‌شوند و می‌توان آن‌ها را به راحتی با سایر کاربران به اشتراک گذاشت، با سایر رمز ارزها عوض کرد یا به کیف پول‌های ارز دیجیتال منتقل کرد.

بد نیست بدانید اتریوم بر خلاف بیت کوین تنها یک بلاک‌چین نیست بلکه یک پلتفرم است. به همین علت سایر توکن‌ها را می‌توان در شبکه اتریوم اجرا کرد و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را روی آن ساخت.

اتریوم دارای مجموعه‌ای از استانداردها به نام ERC20 است که به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا توکن‌های خود را در داخل شبکه اتریوم ایجاد کنند. با استفاده از این استاندارد توکن، شرکت‌ها و پروژه‌ ها می‌توانند توکن‌های خود را در شبکه اتریوم ایجاد کنند، به این ترتیب نیازی به این ندارند که بلاک‌ چین و پلتفرم خود را ایجاد کنند.

توکن برخی از پلتفرم‌های برجسته مانند توکن یونی (UNI) که توکن بومی پلتفرم یونی سواپ (Uniswap) است بر اساس استاندارد ERC20 ایجاد شده‌اند و قرار است بر همین اساس هم باقی بمانند. توکن‌های شبکه‌هایی مانند بایننس (Binance) هم بر اساس همین استاندارد و روی شبکه اتریوم ایجاد شدند اما این پلتفرم در حال حاضر بلاک‌چین خود را ایجاد کرده و روی آن فعالیت می‌کند.

متداول‌ ترین توکن در شبکه اتریوم توکن‌های ERC20 هستند. آنها برای استفاده در فرایندهای پرداخت طراحی شده‌اند و از این نوع توکن‌ها تحت عنوان توکن‌های ابزاری (utility tokens) از آنها یاد می‌شود.

مهمترین ویژگی های توکن ERC20

در این بخش به بررسی مهمترین ویژگی های توکن ERC20 خواهیم پرداخت.

تعویض‌ پذیری (Fungible)

کد موجود در هر توکن با دیگری مشابه است؛ البته از تاریخچه معاملات می‌توان برای شناسایی و تفکیک این توکن‌ها استفاده کرد.

انتقال‌ پذیری (Transferable)

این توکن‌ ها را به راحتی می‌توان از کیف پول به کیف پول و از یک آدرس به دیگری ارسال کرد.

عرضه ثابت

میزان عرضه این توکن‌ها ثابت است و تا حد مشخصی صادر می‌شوند؛ بنابراین توسعه دهندگان نمی‌توانند توکن‌های بیشتری صادر کنند و عرضه را افزایش دهند. توکن‌های ترون، ایاس و وی چین (VeChain) در ابتدا به عنوان توکن‌های ERC20 صادر شدند و سپس با افزایش محبوبیت و قیمت به شبکه اصلی با بلاک‌چین منحصر به فرد خود منتقل شدند.

پس از ایجاد پلتفرم اتریوم، ده‌ها نفر در این شبکه شروع به ساخت توکن‌های خود کردند و مشکل بزرگی که برای این توکن‌ ها وجود داشت این بود که این توکن‌ ها به شدت پیچیده بودند و با هم همخوانی نداشتند.

در این حال توسعه دهندگان اتریوم تصمیم گرفتند یک نوع استاندارد برای ضرب توکن‌های جدید ایجاد کنند که شامل مجموعه‌ای از قوانین و استانداردها می‌شد که تمامی توکن‌های شبکه باید آن را رعایت کنند. به این ترتیب توکن‌های ERC20 ایجاد شدند.

همین دلیل باعث شد که برخی از این توکن‌ ها این‌ قدر با ارزش شوند که بتوانند در میان 20 ارز دیجیتال برتر جهان جایی برای خود باز کنند.

مزایای توکن‌های ERC20

همانطور که گفته شد اگر کسی توکن‌ های خود را با ویژگی‌ ها و استاندارد های خاص خود ایجاد کند مشکل بزرگی به شمار می‌رود و در این صورت توکن‌ ها را به هیچ وجه نمی‌توان با یکدیگر تعویض کرد. همچنین ذخیره این توکن‌ ها در کیف پول‌ ها و قرار دادن آنها در صرافی‌ها خیلی سخت خواهد بود. علاوه بر این انتقال توکن‌ ها ممکن است با مشکلاتی روبرو شود یا این توکن‌ ها در برابر هک آسیب‌ پذیرتر باشند.

استاندارد توکن ERC20 طرح کاملی برای پیروی و طراحی توکن‌ های جدید برای توسعه دهندگان ارائه می‌دهد و آنها به راحتی می‌توانند به جای اینکه از صفر شروع کنند با کمک این استاندارد توکن مناسب و منحصر به فرد خود را ایجاد کنند.

نقدینگی توکن‌ های ERC20 یک عامل دیگر برای ارزیابی کلی شبکه اتریوم است. پروژه‌های فعال اتریوم که به صورت مداوم با یکدیگر تعامل دارند باعث جلب کاربران و پروژه‌های بیشتر به شبکه اتریوم می‌شوند که در نهایت نقدینگی شبکه را افزایش می‌دهد.

معایب توکن‌های ERC20 چیست؟

در این بخش به بررسی معایب توکن‌های ERC20 می پردازیم.

پهنای باند (throughput) پایین

با افزایش بیش از حد تقاضا برای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، شبکه اتریوم ممکن است مسدود شود. چنین اتفاقی زمانی روی می دهد که تقاضا برای اپلیکیشن کریپتوکیتیز (CryptoKitties) بالا رود. درست است که این اپلیکیشن اکنون به بلاک‌چین فلو (Flow) منتقل شده است اما این اتفاق ممکن است باز هم رخ دهد و منجر به گران شدن بیش از حد معاملات شود.

سرعت پایین تراکنش‌ ها

تأیید هر بلاک جدید حدود ۱۴ ثانیه طول می‌کشد. بنابراین پردازش تراکنش‌ها هم ممکن است تا یک دقیقه طول بکشد. در برخی مواقع کمتر از یک دقیقه طول خواهد کشید و در برخی نیز بیشتر طول خواهد کشید.

اتر (Ether)

برای انجام معاملات اتریوم و پرداخت هزینه‌ها به توکن اتر احتیاج دارید و باید آن را تهیه کنید. این موضوع به نوبه خود ممکن است منجر به افزایش هزینه و زمان شود.

چگونه می‌توان توکن ERC-20 را دریافت کرد؟

جهت دریافت توکن‌های ERC-20 باید آن‌ها را به آدرس اتریوم خود ارسال کنید. توکن‌های ERC-20 تنها در بلاک‌چین اتریوم وجود دارند و به همین دلیل می‌توانید با خیال راحت از هر آدرس اتریوم ارائه شده توسط کیف پول خود استفاده کنید. در نتیجه توکن‌ های ERC20 همیشه در یک حساب اتریوم ذخیره و نگهداری خواهند شد.

چگونه می‌توان توکن‌ های ERC20 را ارسال کرد؟

زمانی که یک توکن ERC20 را ارسال می‌کنید، در واقع در حال اطلاع دادن به قراردادهای توکن هستید که یک عملیات انتقال باید انجام بگیرد.

برای اجرای این عملیات، در قرارداد بلاک‌ چین باید مقداری اتر را به عنوان هزینه انجام معامله یا گس (Gas) پرداخت نمایید. به همین دلیل است که هنگام ارسال این توکن‌ ها مقداری اتر نیز از حساب کار کسر خواهد شد. در صورتی که مانده حساب اتریوم شما خیلی کم باشد یا خالی باشد نمی‌توانید توکن‌ های خود را ارسال کنید.

تتر TRC20 چیست؟

همانطور که اشاره کردیم، تتر بر روی شبکه ترون با استاندارد TRC20 نیز وجود دارد. استاندارد TRC20 باعث ایجاد سازگاری یک توکن با شبکه بلاکچین ترون و به دنبال آن، اپلیکیشن‌ها و پروتکل‌های غیر متمرکز این شبکه می‌شود. کاربران قادرند با استفاده از این نوع تتر، با شبکه ترون به صورت کامل تعامل داشته باشند.

به عنوان یک بلاک‌ چین عمومی، هر کسی می‌تواند با استفاده از همان مجموعه اصلی قوانین، کد TRC20 خود را صادر کند و توکن آن می‌تواند با هر یک از برنامه‌های دیگر که در سیستم‌عامل ترون اجرا می‌شوند، تعامل داشته باشد.

تفاوت میان تتر TRC10 و TRC20

تفاوت چندانی میان تتر TRC10 و TRC20 وجود ندارد. بزرگ‌ترین تفاوتی که میان این دو وجود دارد، معیارهای اجرای آن‌ها در مقیاسی بزرگ است. اختلافات جزئی دیگری هم میان این دو وجود دارد که اگر می‌خواهید توکن‌های منحصر به فرد خود را با توجه به این استانداردها ایجاد کنید، باید این اختلافات، هر چند جزئی را در نظر بگیرید.

توکن‌های TRC10 از طریق رابط برنامه نویسی اپلیکیشن در دسترس هستند. چنین دسترسی با توکن‌های TRC20 امکان‌پذیر نیست. هزینه انجام معاملات با توکن‌های TRC10 خیلی کمتر از TRC20 است اما برای اجرای قراردادهای هوشمند توکن‌های TRC20 گزینه بهتری هستند.

همچنین توکن‌های TRC20 برای تبادل اطلاعات و انجام معاملات پهنای باند بیشتری دارند. علاوه بر ایت برای ذخیره توکن‌های ترون بهتر است از کیف پول‌های TRC20 استفاده کنید.

TRC20

مزایای توکن‌های TRC20

توکن‌های TRC20 مزایا و کاربردهای زیادی دارند که ممکن است بسیاری از سرمایه گذاران برای تریدینگ خود به دنبال این کاربردها باشند. برخی از این مزایا عبارت است از:

بدون کارمزد و هزینه معامله

اصلی‌ ترین مزیت توکن‌ های TRC20 نسبت به توکن‌های TRC10، عدم وجود حق کمیسیون است و کاربران برای انجام معاملات با این توکن‌ها هیچ کارمزد و هزینه اضافی پرداخت نخواهند کرد.

پهنای باند

هر دوی این توکن‌ ها به اندازه‌ای محدودیت پهنای باند دارند. به عنوان مثال؛ هر معامله یا تریدینگ توکن‌های TRC20، به طور متوسط از 250 واحد پهنای باند استفاده خواهد کرد.

انرژی

توکن‌های TRC20 علاوه بر پهنای باند برای انجام معاملاتی که با محدودیت‌های خاصی همراه هستند، مقدار خاصی انرژی مصرف می‌کند. انرژی را می‌توان با مسدود کردن حساب برای 2 تا 3 روز افزایش دارد تا میزان انرژی توکن‌های TRC20 افزایش یابد.

صرف نظر از این مزایا، توکن‌های TRC20 ویژگی‌ها و امکانات خاصی هم دارند که می‌تواند برای برخی بسیار مفید واقع شود، از جمله:

  • مبادلات توکن
  • انتقال داده‌ها بدون محدودیت
  • ردیابی از طریق دفترهای عمومی
  • پشتیبانی از چند سیستم‌عامل مختلف
  • مدیریت و ذخیره دفتر عمومی
  • امنیت و رمزنگاری قوی
  • شبکه غیرمتمرکز همتا به همتا
  • تعداد تراکنش‌های زیاد در هر ثانیه
  • مقیاس‌پذیری بالا
  • مکانیسم توزیع مجدد پاداش‌ها
  • پشتیبانی از توکن‌های متعدد کیف پول مانند ترون، تتر و …
  • رابط کاربری خوب
  • ساختار مؤثر توکن‌ ها
  • سیستم‌ های ذخیره سازی محبوب
  • کیف پول‌ های ترون و مکانیسم ادغام
  • امکانات کاوش بلاک‌ چین

ERC20-vs-TRC20

تفاوت تتر ERC20 با TRC20

الگوریتم اجماع بلاک‌ چین اولین و بزرگ‌ ترین تفاوت میان توکن‌های ERC20 و TRC20 است. بلاک‌ چین اتریوم از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده می‌کند و در مقابل ترون از الگوریتم اثبات سهام استفاده می‌کند.

یکی دیگر از تفاوت‌های میان این دو، سرعت انجام معاملات و هزینه انجام آن‌ها در این دو است. در حال حاضر کارمزد تراکنش‌ها در پلتفرم اتریوم خیلی زیاد شده است اما در پلتفرم ترون کارمزد تراکنش‌ ها خیلی پایین و مقرون به صرفه است.

عامل دیگر سرعت انجام تراکنش‌ ها است. سرعت انجام تراکنش در شبکه ترون بسیار بالاتر از شبکه اتریوم است. در بلاک‌ چین اتریوم در هر 25 ثانیه یک تراکنش انجام می‌شود؛ اما در بلاک‌ چین ترون این عدد به 2000 تراکنش در ثانیه می‌رسد.

تفاوت بعدی میان توکن‌های ERC20 و TRC20 در پشتیبانی از کیف پول‌ها و صرافی‌های مختلف است.

توکن‌های ERC20 در اغلب صرافی‌ها و کیف پول‌ها پشتیبانی می‌شوند و کمتر جایی پیدا می‌شود که از این توکن‌ها پشتیبانی نکند، اما توکن‌ها TRC20 هنوز به این میزان شناخت و محبوبیت نرسیده‌اند و کیف پول‌ها و صرافی‌های کمتری از این توکن‌ها پشتیبانی می‌کنند.

جمع بندی

تتر پر استفاده ترین ارز دیجیتال دنیاست. تتر یک رمزارز با ثبات است، زیرا نوسانات رایج در بازار رمزارزها تأثیری بر آن نداشته و ارزش آن تقریباً همواره برابر با یک دلار است.

تتر اولین رمز ارزی است که به منظور مقابله با نوسانات شدید بازار بوجود آمد. این ارز با ثبات که به اصطلاح استیبل کوین تتر نامیده می شود، پس از عرضه بسیار محبوب شد و به همین دلیل کاربردهای فراوانی که پیدا کرد، تتر هم اکنون در بلاک چین های مختلفی از جمله اتریوم و ترون عرضه می شود.

پس از گذشت چندین سال از ساخت تتر، تتر تبدیل به یکی از پر طرفدارترین و پر استفاده ترین ارزهای دیجیتال بازار شده است و بسیاری از تاجران و بازرگانان بین المللی رمز ارز تتر را جایگزین دلار در مبادلات خود کرده اند.

حجم معاملاتی تتر از زمان پیدایش آن روندی صعودی را در پی داشته است. بد نیست بدانید در ابتدای فعالیت تتر در سال ۲۰۱۶، تتر در رده ۳۰ ام بازار ارزهای دیجیتال قرار داشت اما با گذشت زمان و افزایش محبوبیت این استیبل کوین امروز تتر در رده سوم ارزهای دیجیتال قرار دارد.

تتر ERC20 بر بستر بلاک چین اتریوم ارائه شده است. آدرس تترهایی که در بلاک چین اتریوم وجود دارند با ۰X شروع می شود، پروتکل مورد استفاده این تتر ERC-20 است.

تتر TRC-20 بر روی بلاک چین ترون ارائه شده است. آدرس این ترون که بر روی بلاک چین ترون است با عبارت TX شروع می شود.پروتکل مورد استفاده این تتر TRC-20 است.

تتری که روی بلاک چین بیت کوین است و به اختصار USDT-OMNI قدیمی تر و پر مصرف تر از سایر تتر هاست. حال با توجه به ججم مبادلات با رمز ارز تتر، مشکلاتی مانند هزینه کارمزدها، سرعت پایین تراکنش ها و … استفاده از این ارز را در بلاک چین بیت کوین محدود کرد.

سپس بلاک چین اتریوم با هدف این که این مشکلات را بر طرف نماید، تتر جدیدی را روی پروتکل ERC-20 ارائه کرد. مزیتی که این تتر نسبت به تتر اومنی دارد، سرعت بالاتر تراکنش ها و هزینه کارمزد کمتر این نوع تتر است. اما هنوز هزینه کارمزد تتر ERC-20 برای مصرف روزانه کاربران زیاد است.

سپس تتر TRC20 که بر روی بلاک چین ترون ارائه شده است که علاوه بر سرعت بالا در تراکنش ها دارای مزیتی بهتر نسبت به سایر تتر ها است. کارمزد این تتر رایگان است. تنها ایراد و مشکلی که بتوان از این تتر گرفت عدم حمایت این نوع تتر توسط بسیاری از کیف پول ها باشد.

نتیجه گیری

پس از محبوبیت رمز ارزها و افزایش حجم معاملات با آن‌ها توکن‌های تتر یا همان استیبل‌ کوین‌ ها به وجود آمدند. سهولت معاملات و کاهش هزینه‌ ها از اهداف این کوین‌ ها بود. اکنون تتر به یکی از دارایی‌ های مهم دنیای ارزهای دیجیتال تبدیل شده است.

در دنیای ارز دیجیتال که کاربران به‌دنبال راه‌های امنی برای تراکنش هستند، استیبل‌ کوین‌ ها ساده‌ ترین و امن‌ ترین راه برای انجام تراکنش‌ها در ارزهای دیجیتال به‌ نظر می‌رسند. کاربران از چنین ارز دیجیتالی برای تراکنش‌های روزمره خود استفاده می‌کنند.

در واقع تتر انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  • USDT ERC20 بر پایه بلاکچین اتریوم
  • USDT Omni بر پایه بلاکچین بیت‌ کوین
  • USDT TRON بر پایه بلاکچین ترون

تتر TRC20 و تتر ERC20 شناخته‌ تر و محبوب‌ تر شده‌اند و حجم معاملات آنها بسیار بیشتر از رقباست. این دو تتر تفاوت‌های به خصوصی با یکدیگر دارند از جمله:

  • شبکه بلاکچین
  • آدرس کیف پول
  • سرعت
  • کارمزد
  • امنیت تراکنش
  • پشتیبانی صرافی
  • و کیف پول.

اگر سرعت و هزینه تراکنش به‌عنوان یک تریدر برای شما اهمیت دارد، می‌توانید از یکی از این دو توکن استفاده نمایید.

پرسش و پاسخ

تتر چیست؟

تتر یکی از معروف‌ ترین ارزهای دیجیتال بلاک چین-محور است البته نه به اندازه بیت‌کوین. بسیاری معتقدند که نقشی که در حال حاضر تتر در بازار معاملات و انتقال پول در دنیای رمز ارزها دارد، برای توسعه و گسترش این فناوری‌های مالی نو، بسیار حیات و کلیدیست.

تتر چه زمانی راه اندازی شد؟

تتر ابتدا در اوایل سال ۲۰۱۵ با نام ریل کوین (Realcoin) راه‌اندازی شد. اما کمی بعد در ماه نوامبر، توسط شرکت iFinex، مالک تشکیلات Tether و صاحب صرافی ارز دیجیتال بیت فینکس (Bitfinex) که آن را پایه‌گذاری نموده است، دوباره به نام تتر نام‌ گذاری شد.

چرا تتر دچار نوسان قیمت نمی شود؟

دلیل این که تتر دچار نوسان قیمت سایر رمز ارزها نمی‌شود این است که این ارز دیجیتال توسط ارزهای فیات (از جمله دلار، یورو و ین) پشتیبانی می‌شود. در نتیجه، برخلاف رمز ارزهایی مانند بیت‌ کوین یا اتریوم، ارزش آن بسته به قیمت ارزی که پشتوانه آن است افزایش یا کاهش می‌ یابد.

ERC20 چیست؟

ERC20 رایج‌ ترین توکن بر بستر بلاک چین اتریوم است. این توکن برای توابع پرداختی در این بلاک چین مورد استفاده قرار می‌گیرد و از توکن‌های کاربردی شبکه به شمار می‌رود. همچنین می‌توان از ERC20 برای پرداخت هزینه‌ی کالا و خدمات استفاده کرد.

TRC20 چیست؟

TRC20 یک توکن استاندارد فنی است و بر اساس شبکه TRON یا بلاک چین با استفاده از آدرس TRON کار می کند، به این معنی که تمام تراکنش های انجام شده با TRC20 در شبکه TRON انجام می شود. سرعت بالا و کارمزد بسیار پایین (و گاهی صفر)، از ویژگی‌های اصلی TRC20 است. دریافت و برداشت در این پروژه در بلاک چین ترون انجام می‌شود و آدرس دریافت آن با T آغاز می‌شود.

تتر ERC20 یا TRC20؟

تتر روی بلاکچین ترون از لحاظ هزینه و سرعت تراکنش‌ها در شرایط حاضر بر تتر اتریوم برتری دارد. اما با توجه به شناخته‌ شده‌ تر بودن ERC20 نسبت به TRC20، سبب شده که صرافی‌ها و کیف پول‌های بیشتری از این توکن پشتیبانی کنند؛ این امر تنها مزیت این نوع تتر است. پس انتخاب هر کدام از این تترها بستگی به شرایط و دیدگاه تریدر نسبت به تراکنش‌ها و بازار دارد.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظرات 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *